Avi Moyal rođen je 1966. godine. Od ranog djetinjstva uči Krav Maga te vrlo rano i sam postaje instruktor. Interesantna je činjenica da  Avi poučava Krav Maga zadnjih 35 godina.

Ekspertski nivo dobija 1985. godine te se pridružuje marincima izraelske vojske. Obuku za oficira polaže sa odlučnim uspjehom te služi kao komandant voda u Antiterorističkoj jedinici. Ima veliko iskustvo u borbi, zapovijedao je jedinicama tokom  specijalnih operacija u Libanonu, uključujući visoko specijalizirane misije iza neprijateljskih crta. Obavljao je poslove VIP obezbjeđenja visokorangiranih lica izraelske vojske i obajveštajne službe. Nakon završetka aktivne službe, služio je kao komandant rezervnog sastava voda Jedinice za specijalne operacije. Tokom sedam godina, vodio je obuke instruktora u Wingate institutu, u kojem je i sam završio obuku, a danas je jedan od najviše rangiranih majstora Krav Maga u svijetu. Među njegovim učiteljima nalaze se i velika imena kao što su to Eli Avigzar te, naravno, Imi Lichtenfeld. Bio je Imijev najistaknutiji učenik, čemu dovoljno svjedoči činjenica da je Avi bivši predsjednik Agude (prva Krav Maga organizacija).

Trenutno obavlja dužnost predsjednika International Krav Maga Federation koju vodi u skladu s vizijom majstora Imi Lichtenfelda, osnivača i tvorca Krav Maga. Važno je spomenuti da se od 1996. godine IKMF proširio na globalnom nivou te sad predstavlja najveću i najcjenjeniju Krav Maga organizaciju u svijetu, zastupljenu u Australiji, Sjevernoj Americi, jugoistočnoj Aziji, Dalekom Istoku te u većini EU zemalja.

Avi je vodeći stručnjak i autoritet u Izraelu za podučavanje Krav Maga, kako u javnom sektoru (obavlja dužnost savjetnika ministra sporta i obrazovanja za Krav Maga), tako i u privatnom sektoru. Na zahtjev izraelske vlade, razvio je tehnike i programe obuke za žensku samoodbranu, samoodbranu djece te odbranu od napada u automobilu. Nastavlja podučavati različite vojne jedinice i bezbjednoste organizacije širom svijeta, kao što je to činio zadnjih dvadeset godina.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *