Pred Vama se nalazi kratak pregled naših najznačajnijih referenci/projekata koje smo uspiješno realizovali u okvirima IKMF predstavništva za Bosnu i Hercegovinu. Neki od projekata su još uvijek aktivni, a nadolazeće projekte možete pogledati u sekciji “novosti” ili slanjem upita na kontakt podatke.

 
Israel Tamir u Sarajevu – Police & VIP seminar – novembar 2014
Trodnevno druženje u žestokom radnom ritmu sa šefom Police&VIP odsjeka u IKMF-u Israel Tamir-om (IKMF GIT Expert 4) koji je u Sarajevo došao da zajedno sa nama realizuje tri važna projekta: upoznavanje sa izmjenama i dopunama u tehničkom dijelu Krav Maga programa, test za “P” i “G” studentske stepene i seminar na temu policijskih i VIP tehnika. Kako bi se postigao maksimalan rezultat u radu i prenosu znanja, svi događaji su bili zatvorenog tipa.

 

IKMF BiH – društveno odgovorna organizacija II
IKMF predstavništvo za BiH kao društveno odgovorna organizacija ima aktivnu saradnju sa dječijim domom “Bjelave” u kojem naši instruktori održavaju besplatne Krav Maga treninge za pripadnike ovog doma.

 

Čitajte nas u „Urban magazinu“
Kroz tri mjesečna broja čitatelji „Urban magazina“ su imali priliku upoznati se sa Krav Maga, naučiti dosta korisnih stvari i uz malo sreće osvojiti i nagrade koje smo tom prilikom poklanjali.

 

Prvi u BiH Krav Maga kamp – Igman 2014

Ponosno ističemo da smo prvi klub u BiH koji je realizovao kamp na temu Krav Maga. Kamp je realizovan na planini Igman u trajanju od 3 dana, gdje su se u toplom hotelskom smještaju članovi naše federacije imali priliku upoznati sa novim tehnikama i novostima koje je prezentirao naš direktor, odmah po povratku sa desetodnevnog boravka iz Izraela i sjedišta IKMF-a.

 

E kamp u Izraelu

U periodu od 17. maja do 25. direktor IKMF predstavništva za Bosnu i Hercegovinu bio je učesnik E CRASH CAMPA, koji je obuhvatao, pored velike količine obuke, i 6-satni test koji se održao posljednjeg dana kampa i koji je uspješno savladan! Ovim je je Bosna i Hercegovina, po prvi put, dobila internacionalnog Krav Maga EXPERTA!

 

Seminar u Vitezu i Maglaju

Dva nova grada naše drage Bosne i Hercegovine u kojima je IKMF predstavništvo za BiH održalo dva seminara, a su Vitez i Maglaj. Od sada se IKMF Krav Maga  može praktikovati i u ovim gradovima.

 

Drugi seminar u Zenici

Još jedan seminar koji je IKMF predstavništvo za BiH zajendo sa našim klubom “Krav Maga akaedmija Zenica” održalo u Zenici, pred oko 60 učesnika. Tema seminara je bila “nož, pištolj i napadi na podu”, te smo u skladu s temom pokazali mnoštvo različitih tehnika koje su namjenjene najčešćim napadima na ulici.

 

Avi Moyal ponovo u Sarajevu

IKMF predsavnistvo za Bosnu i Hercegovinu imalo je čast da ponovo ugosti predsjednika IKMF-a gosp. Avi Moyala. Drugi dan posjete organizovana je certifikacija za G levele, te druga posjeta policijskoj akademiji na Vracama gdje je održan drugi IKMF BiH seminar namjenjen specijalnim jedinicama sudske policije FBiH. Seminar je držao lično gosp. Avi Moyal. Treći dan održana je certifikacija za P levele naših kandidata.

 

„Knife, gun and hostage situations“ – Beograd

Predstavništvo IKMF Srbije u saradnji sa predstavništvom IKMF za BiH realizovalo seminar u Beogradu na temu „knife, gun and hostage situations“. Seminar održao gosp. Avi Moyal.

 

Seminar u Visokom

Pod pokroviteljstvom kluba Agatsu, održan prvi Krav Maga seminar u Visokom. Od sada i građani grada Visokog imaju mjesto za praktikovanje Krav Maga.

 

Seminar u Zenici

U gradu Zenica održali smo prvi Krav Maga seminar koji je zabilježio izrazito veliko interesovanje i posjećenost te je ovom prilikom poćela sa radom i Krav Maga akademija Zenica.

 

Seminar na policijskoj akademiji Vraca

Održan trosatni seminar na policijskoj akademiji Vraca budućim pripadnicima policijskih snaga. Ovom prilikom sklopljen je dogovor o budućoj saradnji te je potpisan ugovor o obuci Specijalnih jedinica sudske policije FBiH.

 

IKMF BiH & IKMF Srbija – Beograd

Održan zajednički trening u Beogradu od strane IKMF BiH i sklopljena buduća saradnja sa predstavnicima IKMF Srbija.

 

Direktorski sastanak i ažuriranje tehnika – Atina

IKMF predstavništvo za BiH je u okviru obaveznog direktorskog sastanaka koje se jedanput godišnje organizira pod pokroviteljstvom IKMFa za evorpsku regiju, bilo je članica istog koje se ovaj put organizovalo u Atini – Grčka. Pored prikaza dosadašnjih aktivnosti i definisanja planova za budućnost, izvršeno je i ažuriranje učesnika sa novim tehnikama.

 

VIP Protection seminar – Avshalom Dahan
IKMF predstavništvo za BiH organizovalo najveći Krav Maga seminar u BiH na specijalističku temu: VIP Protection.

 

IKMF BiH – društveno odgovorna organizacija
Članovi IKMF predstavništva za Bosnu i Hercegovinu darivali krv, te je ovom prilikom sklopljena saradnja sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH preko koje draivaoci krvi ostvaruju popust na članstvo u našem klubu.

 

Krav Maga intro seminar za zaštitare KCUS

IKMF predstavništvo za BiH je u saradnji sa streljačkim klubom SHADOW održalo intro Krav Maga seminar za pripadnike zaštitarske agencije KCUS-a.

 

Održan Krav Maga seminar sa predsjednikom IKMF-a Avi Moyalom

U Sarajevu je u periodu 03.04.2012. – 04.04.2012. održan internacionalni Krav Maga seminar na kojem su se obrađivale teme personalne samoodbrane od hladnog i vatrenog oružja, kao i odbrane od različitih vrsta napada. Na naše veliko zadovoljstvo, predsjednik IKMF-a i najistaknutiji učenik Imi Lichtenfeld-a, gospodin Avi Moyal je po prvi put došao u Bosnu i Hercegovinu i održao dvodnevni seminar u ukupnom trajanju od 5 sati. Po završetku seminara, uslijedilo je višesatno testiranje praktikanata ove vještine za P i G zvanja u prostorijama Sportskog kluba Opstanak.

 

BIH postaje članica IKMF-a

Zvaničnim potpisivanjem ugovora u Minhenu, IKMF kao najveća svjetska federacija Krav Maga, dobila je novu, punopravnu članicu Bosnu i Hercegovinu, te je time i naša zemlja postala dio međunarodne mreže koja broji više od 150 zemalja svijeta. Ulazak IKMF na teritorij Bosne i Hercegovine je omogućio domaćem stanovništvu priliku sa stekne stručne edukacije i internacionalna zvanja iz ovog borilačkog sistema.

Ervin Sućeska IKMF Bosna i Hercegovina

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *