Želiš postati Krav Maga instruktor i voditi svoj klub/kurs i raditi to na profesionalan način? Želiš steći zvanje „instruktor Krav Maga“ koje je priznato u cijelom svijetu? Želiš da pripadaš prvoj i najvećoj Krav Maga federaciji koja će ti pružiti potpunu podršku u tvom radu? Onda je ovo kurs za tebe!

Civilian Instructor Course ili skraćeno nazivan „CIC“ predstavlja kurs koji je namjenjen svima onima koji žele postati licencirani Krav Maga instruktori. U tom kontekstu, IKMF predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu u saradnji sa IKMF predstavništvom za Srbiju organizira CIC kurs za sve zainteresirane praktikante i ljubitelje Krav Maga.

IKMF praktikuje zahtjevan sistem ocjenjivanja i certificiranja koji je podjeljen u tri glavne grupe:  Practitioner leveli tj. „P leveli“ obuhvataju 5 stupnjeva, Graduate leveli tj. „G leveli“ također obuhvataju 5 stupnjeva i Expert Leveli (tj. “E” leveli”). Svaki od navedenih levela obuhvata u prosjeku oko 40 različitih tehnika i traži minimalno 6 mjeseci praktikovanja istih nakon svakog završenog polaganja. Za praktikante koji žele napredovati, polaganje se svaki put obavlja za +1 level u odnosu na onaj koji posjeduje, a isto obuhvata, pored provjere znanja levela za koji se polaže, i provjeru znanja svih prethodnih levela, što na kraju formira ukupnu ocjenu koja moja biti iznad 85% od ukupnog zbira da bi kandidat zadovoljio.

Pojedinci koji treniraju Krav Maga mogu napredovati kroz IKMF-ov sistem testiranja onoliko koliko žele i ovisno koliko su vremena uložili u treniranje, ali da bi se bavili instruktorskim poslom, neophodno je da posjeduju CIC certifikaciju koju omogućava ovaj kurs.

 

CIC kurs traje 20 dana tj. 180 radnih sati i obuhvata 3 važna gradivna elementa:

  • Krav Maga za odrasle tj. civilna Krav Maga,
  • Ženska samoodbrana tj. Krav Maga namjenjena ženskoj populaciji,
  • Kids Krav Maga tj. Krav Maga namjenjena djeci.

Svaki element nastavnog plana i programa temelji se na stvarnim scenarijima koji opisuju napade u svakodnevnom životu i uključuje različita rješenja samoodbrane i kontranapade koji proizlaze iz takvih scenarija.

Kako se radi o zaista kvalitetnom kursu i sistemu ocjenjivanja, a sve u cilju formiranja kvalitetnog instruktora, CIC obuka podrazumijeva prolazak kroz P1-5 i G1 levele sa posebnim osvrtom na prethodno spomenuta tri gradivna elementa.
 

Šta donosi CIC za pojedinca?

Mnoštvo je benefita koje pojedinac stiće sa ovim kursom, navest ćemo samo glavne:

–       prvenstveno mnoštvo znanja, praktičnog i teoretskog,

–      instruktorsko zvanje za spomenute 3 oblasti (Civilna Krav Maga, ženska Krav Maga i Kids Krav Maga ) i mogućnost bavljenja instruktorskim poslom kroz iste. Krav Maga je u svijetu br.1 samoodbranbena vještina i to će uvijek ostati zbog svoje koncepcije realnosti i jednostavnosti upotrebe, a interes i potražnja je u konstantnom rastu,

–       pristup IKMF aplikaciji putem koje se vrši testiranje praktikanata i „update-ovanje“ instruktora sa novim tehnikama,

–       mogućnost daljnjeg usavršavanja za specijalističke oblasti kojima je CIC temelj, kao što su: VIP Krav Maga, Vojna i policijska Krav Maga i sl.

–       besplatno učešće na Intro Krav Maga seminarima bez obzira na lokaciju održavanja i sl.

 

Uslovi za učešće u kursu:

 

–         Minimalno posjedovanje P3 level Krav Maga certifikacije/majstorska diploma druge borilačke vještine (u slučaju da ne posjedujete navedeno a imate iskustvo u borilačkim vještinama, molimo da nas kontaktirate za dalji dogovor),

–         Preporuka/diploma drugog Krav Maga kluba/federacije uz odobrenje lokalnog IKMF direktora,

–         Ne posjedovanje kriminalnog dosjea,

–         Poželnjo je da praktikant ima zdravstveno osiguranje,

–         Posjedovanje sopstvene sportske opreme (štitnici, rukavice, protektor genitalija i zuba).

 

Važne informacije o kursu:

Kurs traje 20 dana ili 180 sati sa planom rada od minimalno 9 sati dnevno. Kurs je podjeljen u dva dijela koji se nazivaju CIC1 i CIC2. Kako smo u partnerskom odnosu s IKMF Krav Maga predstavništvom Srbije, kurs će se realizovati prema sljedećem rasporedu:

Bosna i Hercegovina – Sarajevo – CIC1

Trajnaje: 10 dana,

Početak: 20.02.2015 godine

 

Srbija – Beograd – CIC2

Trajnaje: 10 dana,

Početak: 24.04.2015 godine

Ukupna cijena kursa: 2.500 eur.

 

Tijekom trajanja kursa, praktikantima će biti obezbjeđeni instruktorski priručnici, taktička oprema kao i video materijali uz ostale popratne elemente ove edukacije. Instruktorska diploma će biti izdata kvalificiranim učesnicima kursa od strane IKMF-a nakon što se obavi testiranje istih!

 

Za dodatne informacije kontaktirajte: +387 62 723 000 ili info@kravmaga-ikmf.ba

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *